OVER MIJ

Laat
Neurofeedback voor jou de oplossing zijn
 

Ik ben Ivonne van Dijk. Meestal vrolijk, heel soms chagrijnig. Vanuit mijn perspectief op het leven zie ik over het algemeen alleen maar flessen staan die half vol zijn. Anders heb ik genoeg fantasie en enthousiasme om een halflege fles alsnog gevuld te krijgen. Ik ben mij ervan bewust dat deze eigenschappen, grotendeels aangeboren, ook kunnen bestaan dankzij gunstige omstandigheden. Mijn humeur kan onder druk komen te staan als ik niet goed genoeg voor mijzelf zorg. Dat heeft dan meestal te maken met te lang, te veel, te weinig…….

Ik vind het interessant om te kijken naar welke positieve en/of negatieve invloed er zijn op mijn dagelijkse functioneren. Dit kan zijn op het gebied van werk, vrije tijd, voeding, slaap, activiteiten, sport en beweging. Zo weet ik inmiddels dat ik het bijvoorbeeld goed doe:

-       als ik niet te laat naar bed en niet te vroeg opstaan,

-       als ik ruim voldoende gezonde voeding krijg en in het weekend mijn zak paprika (oven)

         chips,

-       als ik aan yoga doe,

-       als ik regelmatig ga wandelen met of zonder luisterboek, mountainbiken, weekendjes weg, wroeten in de tuin, pret met katten en kippen en zeker ook met andere mensen.

Werk levert mij een broodnodig inkomen maar vooral ook veel plezier en voldoening. Daarmee is het een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik ben dan ook blij met de verschillende soorten werkervaring die ik heb opgedaan. Hierdoor kan ik al ruim 14 jaar een breed behandelaanbod aanbieden als zelfstandig therapeut. Daarnaast ervaar ik ook de meerwaarde van multidisciplinair werken bij het Centrum voor Neuropsychiatrie van Mediant in Enschede.


Contact zoeken

Past het bij je om:


- zelf actief te werken aan herstel,
- nieuwe ideeën en inzichten te leren,

- open te staan voor veranderingen,

- zin te hebben in samenwerking?


Vanuit TijmOut wordt de aandacht gericht op jou en de verandering die jij zou willen. Ik werk graag met jou aan deze doelstelling.


Opleidingen & bij- en nascholingen

Scholing wordt zo veel mogelijk gekozen om een samenhang aan te bieden aan methoden die elkaar aanvullen en versterken. Samen kunnen we bekijken wat voor jou van belang is om het gewenste resultaat te bereiken. Ik zie ook meerwaarde in de samenwerking met andere disciplines.

Naast de hier genoemde gevolgde opleidingen volgen ik jaarlijks nog een aanbod aan intervisie, bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van nieuwe onderzoeken en ontwikkelingen. 

Opleidingen en Bij-en nascholingen

Ergotherapie, Hogeschool van Amsterdam 

Mensen weer in staat stellen hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt. Ik heb als ergotherapeut gekozen voor de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Stress, burnout en slaapproblemen kunnen belemmeringen vormen in het functioneren, thuis, op school en op het werk.

Brain Therapy, Minor Hogeschool Zuyd, Heerlen

Een verdieping en specialisatie op paramedisch en neuro-/psychologische gebied. Hierdoor kan ik vanuit een wetenschappelijk kader een innovatieve behandeling aanbieden

Biofeedback bij stressmanagement, Kracht door Balans, Amersfoort

Het meten en leren herkennen van lichaamssignalen, zoals hartslag/ hartcoherentie, hersenactiviteit en ademhaling bij klachten als stress, angst, pijn. Door deze behandelmethodiek kan ik mensen leren wat zij zelf in de toekomst kunnen herkennen en doen om gezond te blijven.

De participatieve aanpak op de werkplek, ErgoAcademie, Utrecht 

Het procesmatig aanpakken van knelpunten op de werkplek, op het gebied van ergonomie en/of stress. Door samenwerking worden oplossingen bereikt. Als procesbegeleider zorg ik voor een gelijkwaardige en actieve inbreng van de betrokkenen

ReAttach, ReAttach Therapy Institute, Nederland. Basisopleiding en specialisaties Emotie regulatie en C.A.T.

Als praten niet helpt …… Ieder mens heeft vaardigheden om zelf oplossingsgericht te veranderen wat een belemmering vormt. Als therapeut heb ik geleerd om de voorwaarden te creëren die dit mogelijk maakt.

Leefstijltherapeut/-coach,

Opleidingsinstituut CAM in Utrecht

Op professionele wijze mensen begeleiden bij het nemen van de regie over hun eigen gezondheid en welzijn.

 

Wat is (mijn) Kwaliteit

Kwaliteit kun je uitleggen als ‘de mate waarin iets voldoet, de deugdelijkheid’. Als je denkt aan de kwaliteit van zorgverlening dan kun je je afvragen of de therapeut wel haar werk kan doen?  Of de behandelmethode wel werkt? Het is dus belangrijk om kritisch te zijn. Dit geldt natuurlijk voor zowel de cliënt(e) als de therapeut. 

Ik probeer duidelijk te zijn over mijn kwaliteiten. Ik volg uiteraard de verplichte bij- en nascholing die de beroepsverenigingen en de zorgverzekeraars voorschrijven. Op deze manier heb je naast kwaliteit ook het voordeel dat de behandeling bij mij vergoed wordt. Daarnaast wil ik ook trouw blijven aan mijn eigen interesses. Hierdoor heb ik ook de keuze gemaakt om scholing te volgen waarvan ik denk dat je daar als cliënt(e) voordeel van kunt hebben. Of die mij als therapeut breder ontwikkelen. In mijn blog wil ik je op te hoogte houden van mijn ontwikkelingen. Daarnaast wil ik informatie delen die interessant voor je kan zijn.
Ik wil actief een bijdrage leveren aan de kwaliteit en de ontwikkeling van biofeedback en neurofeedback en werk om die  reden in het bestuur van de Biofeedback Vereniging Nederland.

Citaten van cliënten

"Je hebt een prettige en open manier van communiceren.”
"Het voelt prima dat je zo ‘in de breedte’ kijkt naar verschillende invalshoeken. Je neemt ‘alles mee in het pakket’."
"Doelgericht, heel fijn."
" Ik heb ervaren bij TijmOut  dat Ivonne altijd kijkt naar het gehele plaatje. Ze denkt op alle vlakken van het leven mee om een zo hoog mogelijk resultaat te behalen. "
"Het fijn was dat ik ongepland even wat kon delen en dat we daarna toch nog wat hebben kunnen doen en ook dat je nog tussendoor meegedacht hebt over wat op dat moment de prioriteit had."
"Wat jij mij uitlegt heb ik ergens anders nog niet eerder gehoord.'"
" Ik ben heel blij met de behandeling en ook de verwijzing naar andere hulpverleners heeft mij veel opgeleverd."
"Jij stelt hele andere vragen dan de psycholoog"

Mijn eigen praktijk

Begin 2008 ben ik gestart met mijn praktijk. Ik had zin om op een andere manier met mensen en klachten bezig te zijn. Ik geloof in een groot zelf oplossend vermogen van mensen. Je moet het alleen wel weten te vinden. Dus daar zie ik mijn rol. De eigen praktijk biedt mij veel ruimte om zelf te doen en te bepalen. Tegelijkertijd vind ik het belangrijk om oog te hebben voor een groter geheel. Zo wil ik niet als eenling werken maar de mogelijkheid hebben om te overleggen en feedback te krijgen. Ik werk daarom nauw samen binnen een netwerk van praktijken. Met deze collega’s heb ik de mogelijkheid voor verdieping op het gebied van neurofeedback, QEEG en biofeedback. Daarnaast heeft iedereen zijn eigen expertise en ervaring waardoor er altijd genoeg te bespreken en te delen is. Wij houden tenminste 4x per jaar intervisie.

Vanwaar de naam TijmOut?

Een Timeout kennen we allemaal uit de sport en betekent een korte onderbreking van de wedstrijd voor een tactische bespreking. Daarnaast wordt een time out nemen algemener gebruikt als bijvoorbeeld het nemen van een onderbreking voor rust en herbezinning. (zie Van Dale)

Tijm is door de Oude Grieken en Romeinen gebruikt als geneeskruid tegen longziekten, reumatiek, verlamming, maagkramp, gezwellen, hoofdpijn, koliek en zenuw zwakten. Opvallend genoeg werd het altijd voorgeschreven bij hersenziekten. Dat was zo’n 2000 jaar geleden……..

Recent heeft men het positieve effect op de hersenen wetenschappelijk kunnen aantonen. 

Lees meer
Share by: